Intrebari Frecvente

Ce presupune activitatea de voluntariat in cadrul SABIF ?

 

-Activitatea de voluntar din cadrul SABIF inseamna sa-ti asumi responsabilitatea salvarii unei vieti si invatarea diverselor manevre ale sistemului de urgenta prespitalicesc.

 

NICIODATA voluntarul nu poate lua decizii peste seful de echipaj, acesta avand doar competente in a ajuta echipajul si este obligat sa se supuna regulamentului si normelor  SABIF.Deasemenea voluntarul NU poate face nici un act medical fara a avea aviz de libera practica.

 

Cine este seful de grupa si cum il poti schimba?

 

-Seful de grupa este ales dintre voluntari si are un numar prestabilit de voluntari in subordine, de care este raspunzator incepand cu absolvirea cursului BLS. El primeste lunar ,pan ape data de 19 , de la voluntarii din subordine graficul garzilor acestora.

 

-Seful de grupa trebuie sa-si anunte subordonatii cu privire la orice avtivitate care ii implica. Tot acesta ii ajuta sa-si ia echipament si sa- i distribuie la cea mai apropiata micro statie de domicilul acestora.

 

*Daca apar situatii conflictuale intre seful de grupa si voluntari, pentru aceasta o data la 6 luni voluntarii au dreptul de a-si schimba liderul in sensul ca vor alege alta grupa.

 

 

Pentru ce probleme se apeleaza la biroul executiv?

 

-Conducerea departamentului are in subordine atat sefii de grupa ,cat si voluntarii . Voluntarul are dreptul de a apela la biroul executiv dupa ce situatia a fost prezentata sefului de grupa ,iar acesta nu are competenta de a o rezolva.

 

Cand se poate programa garda?

 

-Garda se programeaza in orice zi la libera alegere a voluntarului si se comunica sefului de grupa pana in data de 19 ale lunii, putand optand atat pentru schimbul de zi cat si pentru cel de noapte.

 

 Cand pot lua echipament si daca pot face garzi fara echipament?

 

-Echipamentul catre voluntari este distribuit prin intermediul sefului de grupa, acesta anuntand voluntarul daca magazia are disponibilitate. Fiecare voluntar poate efectua garzi in lipsa echipamentului propriu, acesta primind o camasa din dispecerat pe care se obliga s-o returneze la sfarsitul garzii respective.

 

 Unde se pot reclama problemele intampinate in timpul garzii?

 

-Orice voluntar care intampina probleme in timpul garzii  sesizeaza acestea responsabilului de tura sau sefului de grupa.

 

Coordonatori:

 

Grasu Adela – tura 1

Rosu George- tura 2

Turcu Nicoleta – tura 3

Niculae Andreea- tura 4

Go to top
Our website is protected by DMC Firewall!