ASSB Lanseaza PRO-VES

banner-pro-ves

banner-pro-ves

 

Comunicat de presă

Pentru publicare imediată

11.03.2024

Asociația Societatea de Salvare București lansează, împreună cu partenerii “Centrul Internațional CELIZ”, “RIVENSCO CONSULTING LTD”, “State Health Service Organization SHSO Cyprus” și “Igor Vitale International SRL”, proiectul “Promovarea voluntariatului în acordarea primului ajutor în situații de urgență” (PRO-VES) finanțat de Erasmus+.

București, 11.03.2024

Asociația Societatea de Salvare București este încântată să anunțe lansarea proiectului său de 26 de luni, finanțat de Programul Erasmus+, intitulat “Promovarea voluntariatului în acordarea primului ajutor în situații de urgență” (PRO-VES).

PRO-VES este un proiect ambițios care urmărește să promoveze și să încurajeze voluntariatul în domeniul acordării primului ajutor în situații de urgență. Scopul principal al proiectului este de a educa și de a instrui comunitățile locale în tehnici de prim ajutor, de a promova folosirea tehnologiilor moderne în vederea creșterii capacității de intervenție în situații critice.

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Societatea de Salvare București va implementa diverse activități, inclusiv sesiuni de formare, evenimente de conștientizare și campanii de informare în comunitățile locale. De asemenea, proiectul va oferi oportunități de schimb de experiență și de bune practici între organizațiile partenere din diferite țări implicate în proiect.

“Dorim să creăm o cultură a voluntariatului în acordarea primului ajutor în situații de urgență și să încurajăm participarea activă a comunităților locale în acest sens”, a declarat doctorul Cristian Grasu. “Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar acordat de Programul Erasmus+ și suntem determinați să realizăm obiectivele propuse în cadrul acestui proiect”.

Pentru mai multe informații despre proiectul PRO-VES și activitățile planificate, vă rugăm să contactați secretariat@assb.ro.

Nicoleta Nedea

 

 

Președinte Asociația Societatea de Salvare București

ASSB Lanseaza PRO-VES

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.