Exista un erou in fiecare din voi!

 

 

   

 

Activitatea Serviciilor de asistenta medicala de urgenta in prespital poate fi caracterizata ca o permanenta lupta impotriva cronometrului. Ajungerea la persoana aflata in pericol intr-un timp cat mai scurt este conditia necesara si obligatorie pentru a putea spera la succesul interventiei. Din pacate, intotdeauna exista un dezechilibru intre numarul solicitarilor si cel al resurselor disponibile, in defavoarea resurselor. Cum restrangerile financiare ne impiedica sa rezolvam aceasta problema prin angajari de personal suplimentar, am cautat alte mijloace de echilibrare a balantei.

 

Societatea de Salvare Bucuresti este o organizatie neguvernamentala, non profit, a carei istorie incepe in 1906, anul infiintarii primei statii de Salvare din Romania.Creata pe baza voluntariatului, SSB isi reia activitatea in domeniu incepand cu 2010, dupa o perioada de 52 de ani de stagnare impusa de regimul comunist.Credinciosi devizei stabilite de intemeietorul Salvarii, Profesorul Nicolae Minovici, “ Totdeauna si tuturor gata pentru ajutor”, am incercat sa venim in ajutorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov cu un sistem care sa suplimenteze personalul existent, fara cheltuieli de salarii.

 

De aici s-a nascut idea unui sistem de alarmare a voluntarilor SSB, in cazul unor cazuri urgente aflate in locuri publice.Voluntarii respectivi sunt instruiti in tehnicile de primajutor si pot reprezenta first responderi care sa ajunga intr-un interval de maxim 4 minute la locul accidentului, astfel incat persoana in pericol sa poata primi Suport vital de baza inainte de instalarea unor leziuni ireversibile.

 

Pentru aceasta, toti voluntarii participanti au obligatia de a declara domicilii in functie de care sunt selectati pentru interventii pe baza distantei pana la locul accidentului.Mai précis, sunt alesi cei aflati la o distanta maxima de 1000 de metri de accident.Selectia voluntarilor este realizata automat, cu ajutorul unei aplicatii specifice.Ei vor fi alertati prin e-mail sau SMS. Interventia voluntarilor nu intrerupe desfasurarea obisnuita a activitatii SABIF, care trimite un echipaj de urgenta conform protocoalelor in vigoare.

 

Ne propunem ca in trei ani sa atragem 10.000 de voluntari in acest proiect.

 

Inscrierea efectiva in proiect se face trimitand un email de intentie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu CC la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Toti voluntarii inscrisi vor participa la cursuri de Suport vital de Baza si Defibrilare Externa Automata. Voluntarii Societatii de Salvare Bucuresti care au participat la cursurile de BLS se pot inscrie in acest proiect direct la secretariatul ASSB aflat in str. Mihai Eminescu nr. 226, parter.

 

Go to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd