Despre Noi

Misiune

Societatea de Salvare Bucuresti are ca misiune dezvoltarea si sustinerea activitatilor legate de salvarea de vieti omenesti, sprijinirea cresterii calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta, precum si promovarea activitatii Serviciului de Ambulanta.

Viziune

O societate in care actiunile voluntare si neingradite ale membrilor sai, sanatatea, educatia, siguranta, responsabilitatea sociala si individuala determina dezvoltarea indivizilor si a potentialului uman sprijinind cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta in Bucuresti.

Valori

ASSB promoveaza responsabilitatea sociala, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, actiunea, perseverenta si implicarea. Pregatim voluntari pentru a sustine serviciile de urgenta si a interveni in locuri publice pentru acordarea primului ajutor.

Ce ne propunem​

ASSB isi propune sa sprijine cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta in Bucuresti prin pregatirea de voluntari si sustine activitatea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

  • Dezvoltarea activitatilor legate de salvarea de vieti omenesti

  • Sustinerea si promovarea activitatii S.A.B.I.F

  • Pregatirea de voluntari

  • Organizarea de evenimente stiintifice

  • Organizarea cursuri de instruire

Persoane instruite

In cadrul organizate de ASSB peste 60.000 de persoane au fost instruite in scopul salvarii de vieti omenesti:

Record pentru viata
10175 persoane
Salvam vieti si intram in Cartea Recordurilor
7402 persoane
Exista un Erou in fiecare dintre Voi
6000 persoane
Scoala Altfel
3429 elevi
Cursuri gratuite in institutii publice de invatamant si companii private
36012

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.