Exista un erou in fiecare din voi!

Activitatea Serviciilor de asistenta medicala de urgenta in prespital poate fi caracterizata ca o permanenta lupta impotriva cronometrului.

Ajungerea la persoana aflata in pericol intr-un timp cat mai scurt este conditia necesara si obligatorie pentru a putea spera la succesul interventiei.

Din pacate, intotdeauna exista un dezechilibru intre numarul solicitarilor si cel al resurselor disponibile, in defavoarea resurselor.

Cum restrangerile financiare ne impiedica sa rezolvam aceasta problema prin angajari de personal suplimentar, am cautat alte mijloace de echilibrare a balantei.

De aici s-a nascut ideea unui sistem de alarmare a voluntarilor ASSB, in cazul unor situatii urgente aflate in locuri publice. Voluntarii respectivi sunt instruiti in tehnicile de prim ajutor si pot reprezenta first responderii care sa ajunga intr-un interval de maxim 5 minute la locul accidentului, astfel incat persoana in pericol sa poata primi suport vital de baza inainte de instalarea unor leziuni ireversibile.

In contextul in care tot mai multi oameni isi pierd viata din cauza neacordarii primului ajutor la timp, proiectul “Exista un erou in fiecare dintre voi” are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgente de grad 0 si 1 din locurile publice la mai putin de 6 minute. Acest lucru se va realiza prin alertarea persoanelor laice instruite de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov in tehnici de prim ajutor, atunci cand acestea se afla pe o raza de maxim 1000 m fata de victima.

Ne propunem ca in trei ani sa atragem 10.000 de voluntari in acest proiect.

6000 de persoane

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.