Istoric

Reactivata in

ASSB continua traditia Societatii de Salvare din Bucuresti cu un sistem care sa suplimenteze personalul existent scopul cu sustinerii activitatii Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov.

Asa s-a nascut idea unui sistem de alarmare a voluntarilor in cazul unor cazuri urgente aflate in locuri publice.

26 iunie

Am organizat cel mai mare curs de resuscitare organizat la nivel mondial.

Acesta a avut loc pe stadionul Dinamo.

Romania a intrat Cartea Recordurilor cu cel mai mare numar de participanti, 7.402, la un curs de prim ajutor.

30 aprilie

Lansarea programului “Exista un erou in fiecare din voi”, in cadrul caruia a fost implementat un sistem de localizare si alertare prin telefon a voluntarilor, pentru interventia rapida.

Scopul principal a fost de a reduce timpul de ajungere la urgente din locurile publice la mai putin de 6 minute.

28 mai

Evenimentul “Record pentru viata” a adunat 10.175 persoane ce au participat la cea mai ampla lectie de resuscitare desfasurata vreodata in Romania, marcand astfel 110 de ani existenta SABIF.

Cursul-record a constat in aplicarea pe un manechin a procedurii standard de resuscitare.

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.