Previous
Next

Activitatea​

Activitatea Serviciilor de asistenta medicala de urgenta in prespital poate fi caracterizata ca o permanenta lupta impotriva cronometrului. Ajungerea la persoana aflata in pericol intr-un timp cat mai scurt este conditia necesara si obligatorie pentru a putea spera la succesul interventiei. Din pacate, intotdeauna exista un dezechilibru intre numarul solicitarilor si cel al resurselor disponibile, in defavoarea resurselor. Cum restrangerile financiare ne impiedica sa rezolvam aceasta problema prin angajari de personal suplimentar, am cautat alte mijloace de echilibrare a balantei.

Previous
Next
Previous
Next

Societatea de Salvare Bucuresti​

Organizatie neguvernamentala, non profit, a carei istorie incepe in 1906, anul infiintarii primei statii de Salvare din Romania.Creata pe baza voluntariatului, SSB isi reia activitatea in domeniu incepand cu 2010, dupa o perioada de 52 de ani de stagnare impusa de regimul comunist. Credinciosi devizei stabilite de intemeietorul Salvarii, Profesorul Nicolae Minovici, “ Totdeauna si tuturor gata pentru ajutor”, am incercat sa venim in ajutorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov cu un sistem care sa suplimenteze personalul existent, fara cheltuieli de salarii.

Ideea

De aici s-a nascut idea unui sistem de alarmare a voluntarilor ASSB, in cazul unor cazuri urgente aflate in locuri publice. Voluntarii respectivi sunt instruiti in tehnicile de primajutor si pot reprezenta first responderi care sa ajunga intr-un interval de maxim 5 minute la locul accidentului, astfel incat persoana in pericol sa poata primi suport vital de baza inainte de instalarea unor leziuni ireversibile.​

Previous
Next
Cum te inscrii in proiect
  • Pasul 1

    Completezi formularul de înscriere pe pagina oficiala www.existaunerou.ro, sectiunea Formular de inscriere in program.

  • Pasul 2

    Primești un SMS cu detaliile cursului de prim ajutor, la care trebuie sa raspunzi confirmand prezenta, sau cerand reprogramare.

  • Pasul 3

    Participi la cursul de prim ajutor. Aduci contractul printat in dublu exemplar si o copie dupa buletin.

  • Pasul 4

    Promovezi cursul de prim ajutor cu minim 7. IMPORTANT: Trebuie să ai minim 14 ani şi să vrei sa salvezi o viaţă.

  • Pasul 5

    Confirmi promovarea cursului de prim ajutor coordonatorului și iți schimbi parola accesand linkul primit pe e-mail.

  • Pasul 6

    După primirea email-ului de confirmare a activării contului, te poți loga pe aplicația smartphone sau pe existaunerou.ro cu user-ul (adresa de email) și parola folosite la înscriere.

  • Pasul 7

    Când primeşti alerta cu nume, vârstă, sex şi locaţia victimei, evaluezi distanța şi pleci imediat spre caz.

  • Pasul 8

    Daca nu ai destule informaţii despre locaţie, suni la 021.201.51.04  pentru a obţine mai multe detalii.

  • Pasul 9

    La ajungerea la caz, te asiguri, asiguri victima, evaluezi victima şi suni la medicul coordonator la nr. 021.201.51.02 dacă starea pacientului este gravă.

  • Pasul 10

    Este foarte importantă comunicarea intervenţiei în dispecerat după sau în timpul acordării primului ajutor. IMPORTANT: Trebuie să ai minim 14 ani şi să vrei sa salvezi o viaţă.

Aplicatia “Există un erou în fiecare dintre voi”

Atunci cand in urma unui apel la 112 , la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov se inregistreaza o urgenta de cod rosu sau cod galben, informatii ca pozitia GPS, adresa si detaliile cazului sunt preluate automat. Voluntarii inscrisi in program care se afla pe o raza de maxim 1000 de m fata de locul in care s-a inregistrat urgenta sunt alertati de catre dispeceratul Serviciului de Ambulanta prin intermediul acestei aplicatii.

Astfel, primesti pe telefon detalii despre urgenta, adresa si pozitia pe harta interactiva si poti decide daca poti ajunge in timp util. Dupa ce accepti cazul si te deplasezi catre locul urgentei, poti transmite dispeceratului diverse informații utile sau poți chiar comunica cu alți voluntari din zonă. In același timp, ai la dispoziție și numere de telefon pentru a comunica direct cu dispecerul programului din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Dupa acordarea primului ajutor si in momentul in care predai cazul echipajului de urgenta, vei raporta acest lucru si prin aplicatie odata cu numarul masini si starea victimei.

AMBASADORI

Ambasadori proiect " Exista un erou in fiecare dintre voi "

Scopul

ASSB isi propune promovarea permanenta a educatiei medicale in domeniul medical, precum cel al acordarii primului ajutor si in situatii de urgenta prin participarea la conferinte, seminare si evenimente de specialitate medicala, prin colaborari cu diverse entitati si personalitati calificate din punct de vedere medical si didactic.

Scopul ASSB consta, de asemenea, in crearea unui cadru propice dezvoltarii si sustinerii activitatilor legate de salvarea vietilor omenesti, organizarea de dezbateri la nivel local, national si international, workshop-uri pe tema acordarii primului ajutor, toate avand ca finalitate educatia medicala in situatii de urgenta, dezvoltarea continua in acest domeniu precum si imbunatatirea tehnicilor de acordare a ajutorului si de salvare a vietilor omenesti.

In plus, ASSB participa prin actiuni de voluntariat la realizarea demersurilor necesare acordarii ajutorului in materia asistentei sociale, respectiv persoanelor varstnice sau bolnave, acelora care nu se pot ingriji singure, femeilor exploatate sexual, victimelor dezastrelor si, in general, tuturor celor aflati in nevoie, enumerarea nefiind exhaustiva.